Media

Voor Youtube-podcast De Nieuwe Wereld TV neem ik zo nu en dan gesprekken op over spiritualiteit, religie, bewustzijn en de dood. Suggesties voor interessante gasten zijn welkom! Vind me op LinkedIn of mail naar info@filosofischepraktijkcheiron.nl

Pim van Lommel

Wat gebeurt er als we sterven? Wist je dat ruim 700.000 Nederlanders een 'bijna-dood ervaring' hebben gehad? Zij ervoeren hoe het is om dood te zijn, bijvoorbeeld tijdens een hartstilstand. Zij vertellen over het besef dood te zijn, prachtige klanken en kleuren, ontmoetingen met overleden bekenden en een levensterugblik, waarin ze 'zien' wat anderen naar aanleiding van hun daden voelden en dachten. Ik sprak over deze ervaringen en wat we van ze kunnen leren met Pim van Lommel, die honderden 'BDE-ers' interviewde en er wetenschappelijk onderzoek naar deed.

André van der Braak

Religie maakt een opmerkelijke revival door, waarbij interessante nieuwe vormen van religiositeit ontstaan. Met hoogleraar comparative filosofie van de religie en zenleraar André van der Braak bespreek ik hedendaagse vormen van religie. We hebben het onder andere over de individuele beleving van religie, psychedelica en meditatie.

Parool.png

Opinieartikel Parool

Met Jelle van Baardewijk schreef ik eind 2021 dit artikel over onze omgang met de dood, een thema dat met de corona-pandemie actueler was dan ooit. De angst voor de dood lijkt me 1 van de redenen waarom men de draconische maatregelen heeft geaccepteerd.

Interview DNW

Aanvankelijk zou dit een panel-uitzending worden over burn-out, samen met een psychologe. Door een lastminute afzegging werd het een gesprek over mijn werk.